Elhoztam nektek a sokak által oly kedvelt sült sajttorta tökéletes receptjét. Mindig így készítem el, hogyha megsütöm.

Azért szeretem, mert a sütési időt leszámítva hamar elkészül és többféleképpen lehet variálni. Most egy csokis oreós változatát mutatom meg nektek.

Remélem nektek is sikerül elkészíteni és beírjátok az alap receptek közé!

Adag

22 cm átmérőjű tortaforma

Hozzávalók a keksz alaphoz

  • 110 g zabkeksz
  • puha vaj (kb 1 evőkanálnyi, annyi amennyi összetapasztja kissé a kekszet)

Hozzávalók a krémhez

  • 600 g krémsajt
  • 150 g tejföl
  • 150 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 1 ev citromlé

Hozzávalók a csokis részhez

  • 100 ml habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 4 db oreo keksz

Elkészítése

A zabkekszet és a puha vajat beletesszük egy késes aprítóba (ha nincs ilyen, akkor húsklopfolóval szétverjük) és morzsásra zúzzuk, evőkanállal egyenletesen eloszlatjuk és lenyomogatjuk a sütőpapírral bélelt tortaforma alján. Hűtőbe tesszük amíg a krémet elkészítjük.

A krémsajtot, tejfölt, kétféle cukrot kézi habverővel elkeverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a citromlevet és csomómentesre dolgozzuk. Ráöntjük a keksz alapra és 170 fokon 50-55 perc alatt készre sütjük. Ha elkezd barnulni nagyon a teteje, akkor rakhatunk rá alufóliát. Akkor jó, hogyha a külső része már szilárd, viszont a belseje kicsit rugalmas. Kapcsoljuk le a sütőt és nyitott ajtónál hagyjuk 15 percig, vegyük ki, vágjuk körbe egy éles késsel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokikrémhez a tejszínt forráspontig melegítjük, ráöntjük az étcsokira, elegyengetjük a kihűlt sajttortánk tetején és oreóval (gyümölccsel, csokival vagy bármi mással) díszítjük.